Všestarská cibule, klenot z naší přírody

Všestarská cibule získala prestižní ocenění značkou KLASA, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství ČR. Jsme držitelem značky vysoce kvalitních potravin TOP DELIKATESA, Pohádková potravina a pyšníme se certifikátem Global G.A.P.

O cibuli ze Všestar

Zemědělské družstvo Všestary - vlajková loď skupiny Všestary Agriculture group, patří k významným pěstitelům cibule v Evropě. O vysoké odbornosti velkoplošného pěstování, ale i náročného skladování cibule ve Všestarech svědčí historie, sahající až do roku 1964, kdy se ve Všestarech také začala hojně využívat šetrná kapková závlaha. Technologie, která dokáže zadržet vodu v krajině a šetrně, po kapkách, dodává vodu přímo k rostlině a snižuje tak odpar do vzduchu.

Až 3 tisíce tun ročně

Pěstování cibule je zaměřeno především na polorané hybridy Rijnsburského typu, které se vyznačují vyšší tvrdostí a pevnou žlutohnědou slupkou s vynikajícími vlastnostmi pro skladování. Díky ideálním klimatickým podmínkám v okolí Všestar, doputuje k našim odběratelům až 3 tisíce tun tohoto kulinářského “zlata”.

Výjimečnost Všestarské cibule

Výjimečnost Všestarské cibule se skrývá pod slupkou a spočívá v její chuti a nutričních hodnotách. Oproti běžným cibulím obsahuje o 25 % více železa, dvojnásobek niacinu (vitaminu B3) a přitom bez obsahu škodlivých látek. Charakteristické jsou pravidelné kulovité nebo vejcovité tvary a lahodná, sladká nebo různě pálivá chuť, v závislosti na odrůdě. Obsahuje také cenné silice nazývané fytoncidy, které působí proti bakteriím, plísním a virům jako tzv. přírodní antibiotikum. Podstatný je i obsah vitamínu C, vitamíny komplexu B, mezi které patří důležitá kyselina listová a vitamín E. Z minerálních látek obsahuje ve vysoké koncentraci také hořčík, draslík, fosfor, zinek, síru, vápník, sodík, jód a měď. Všechny tyto látky jsou pro lidský organismus podstatné a jejich doplňování je důležité.

Všestarské cibule a její blahodárné účinky na lidské zdraví 

Cibule působí jako přírodní prevence proti zažívacím a kardiovaskulárním onemocněním. Látky obsažené v cibuli přispívají k pravidelnému trávení, regulují složení střevní mikroflóry a zvyšují chuť k jídlu. Pozitivně pomáhají také snižovat hladinu cukru a cholesterolu v krvi a regulovat vysoký krevní tlak. Její účinné antibiotické působení pomáhá při onemocnění dýchacích cest, kašli a rýmě.

Vitamín B3 - niacin

  • snižuje hodnotu škodlivého LDL cholesterolu v krvi
  • přírodní prevence proti kardiovaskulárním onemocněním
  • pomáhá v léčbě diabetu prvního typu
  • zlepšuje fungování mozku
  • zlepšuje funkci pokožky
  • pomáhá zmírnit projevy artritidy

Železo Fe

  • zajišťuje správnou funkci jater
  • podílí se na tvorbě červených krvinek – je součástí hemoglobinu
  • nepostradatelný prvek pro celý lidský organismus

Unikát svého druhu

O jedinečnosti této zeleniny svědčí fakt, že je jako unikát svého druhu zapsána v bruselském Rejstříku chráněných označení původu a chráněných zeměpisných označení.

Všestarská cibule vám vykouzlí na tváři slzy štěstí

Nastavení Cookies
Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem zařízení za účelem zlepšení navigace na webu, analýzy využití webu a podpory našeho marketingového úsilí.
Nezbytně nutné (vždy aktivní)
Soubory cookie potřebné k aktivaci základní funkčnosti webu.
Made by Flinch 77
Oops! Something went wrong while submitting the form.