Brokolici v současné době pěstujeme na zhruba 60 ha úrodné polabské půdy. Mezi osvědčené odrůdy řadíme Perseus, Triton nebo Larsson. V uplynulých dvou letech byla naše brokolice oceněna jako “Nejlepší košťálová zelenina” (Flora Olomouc) a pyšnit se může i certifikátem Global G.A.P.
Pěstování brokolice je 100% ruční práce - od sázení až po balení a expedici se neobejdeme bez lidských rukou. Brokolice sklízíme v brzkých ranních hodinách, mnohdy i za velmi nepříznivého počasí, a to v období od července do října. Ihned z pole putuje tato superzelenina do chladicího boxu, kde je její teplota udržována na 4 °C. Díky tomu si zachovává svou křehkost a svěžest, vitamíny C a E a minerální látky, jako draslík, vápník a fosfor.
Brokolice je citlivá na výkyvy počasí, potřebuje hodně slunce, ale škodí jí nadměrná vedra, reaguje i na nepříznivé povětrnostní podmínky, láká mnoho škůdců a nesvědčí jí ani příliš deště. Přesto se nám, i díky šetrné kapkové závlaze, daří ročně sklidit až 1 milion hlaviček o ideálním průměru 13 cm a váze 0,5 kg.